Els nostres origens

Tot comença quan passada la Guerra Civil, Federico, un jove emprenedor que acabava de perdre el seu pare en aquella guerra, decideix muntar un forn de pa.
En aquells temps, la gent venia als forns a coure el seu pa, que el pastaven a casa seva (gairebé hi havia pasteres a totes les llars). Llavors el pa costava el que valia de coure’l i, en lloc de baguettes, la gent menjava pans gran redons que anaven gastant durant la setmana.
Els pastissos escassejaven, era la postguerra, però de mica en mica anem creixent i quan un dels seus fills, l’Enrique, s’atreveix amb la pastisseria, comencen temps d’aprenentatge i de treball amb moltes ganes d’innovar.
Malauradament, Enrique ens va deixar quan l’empresa ja estava consolidada amb el seu gendre, Loren, el qual ha continuat l’ofici amb professionalitat i amb la voluntat de satisfer els paladars més exigents.
I és que a la pastisseria Federico no ens oblidem de les dates senyalades, de les tradicions, dels vostres aniversaris i celebracions, bodes i batejos…
Són importants les pastes típiques de la nostra ciutat: pastissets i ametllats, cocs de sagí, carquinyolis, etc. Les nostres magdalenes acompanyen molts esmorzars.
Fa quatre anys vam entrar a l’ETG dels panellets, elaborats de forma tradicional i artesanal amb melmelades fetes artesanalment sense conservants ni additius, només amb ametlla marcona.
Quan arriba el Nadal, la pastisseria es converteix en un aparador inacabable de dolços exquisits: torrons, bombons, panetones, polvorons, troncs de Nadal, tortells de Reis i tot de productes elaborats artesanalment al nostre obrador pel nostre pastisser.
Quan acaba el Nadal, ja preparem la Pasqua; la xocolata es converteix en els personatges preferits dels nens, jugadors de futbol, princeses i en ous de Pasqua guarnits amb grans llaçades.Podeu visitar l’exposició de xocolata al voltant de Setmana Santa al carrer Rambla Democràcia, núm. 5 de Gandesa.
Seixanta-quatre anys, i tres generacions, obrint les portes de la nostra botiga, sempre alerta amb els nous productes, nous sabors i textures, sense apartar l’ull de la nostra premissa: la qualitat.
Esperem poder servir-vos molts anys més, fent realitat els vostres somnis i acompanyar-vos en les vostres celebracions.

RECONEIXEMENTS